top of page

A true love story


We kunnen alleen maar luisteren met ons hart als we stil genoeg zijn.”


Luistert je hond wanneer je hem iets nieuws wil leren ? Komt hij naar jou toe wanneer hij bang is ? Is hij vaak overprikkeld, bang, boos, onzeker of rusteloos ?


Een hond kan vaak niet meer luisteren omdat hij té hoog in energie is. Hij ziet, ruikt, voelt of hoort iets dat hem verontrust en hij kijkt niet meer naar zijn mens of verzorger voor hulp of steun maar neemt de verantwoordelijkheid voor zichzelf.

Dit uit zich in onzeker, reactief, vlucht- of vecht gedrag. In zijn hoofd is het op dat moment erg druk. Dat drukke hoofdje zorgt voor erg sterke emoties zoals angst, verdriet, woede en overenthousiasme.

Deze sterke emoties zijn op hun beurt verantwoordelijk voor de meeste gedragsmatige, emotionele, mentale en fysieke problemen bij onze viervoeter.

De Trust Technique is niet de zoveelste methode om een dier te trainen. De Trust Technique gaat over de relatie met het dier. Het gaat over rust brengen in het dier zodat hij kan luisteren. Het toepassen van de methode zorgt ervoor dat er een diepe verbinding en veel vertrouwen tussen mens en dier ontstaat.

Het leert je trouwste vriend met andere ogen te kijken naar iets of iemand dat hem verontrust. Het leert hem dat hij zijn gedacht kan veranderen over een bepaalde situatie die hem eerst bezorgd maakte. Het leert hem om vertrouwen te hebben in zijn mens en naar zijn mens te kijken, niet vanuit dwang of angst maar vanuit vertrouwen. Ik leer je hoe je de Trust Technique kan toepassen om zo de relatie tussen jou en je dier te verdiepen en verbeteren en ervoor te zorgen dat hij je kan horen en kan luisteren. Het meest waardevolle van de methode is dat het dier zijn diepste trauma kan aanraken en loslaten op zijn eigen tempo met behulp van zijn mens, die op zijn beurt de ruimte creëert om dat te kunnen doen. Ben je benieuw naar deze methode, wens je meer informatie of heb je vragen? www.wolfsoul.be gwen@wolfsoul.be
304 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page